pil
Sidsel Marie Toelberg Kristensen
(1898-1960)
Frida Kristensen
(1917-1991)
Herman Jensen
(1938-2020)

 

Familie

Herman Jensen

  • Født: 26 Jun. 1938, Lomborg sogn, Skodborg herred, Ringkøbing amt
  • Dåb: 17 Jul. 1938, Lomborg kirke, Ringkøbing amt 1
  • Død: 1 Maj 2020 i en alder af 81 år
  • Begravet: 6 Maj 2020, Tvis Kirkegård, Ringkøbing amt 2

   Dødsårsag: Cancer/Corona.

Billede

  Begivenheder i hans liv:

• Konfirmation, 22 Mar. 1953, Bøvling Kirke, Ringkøbing amt. 3

• -. 4 I omkring 45 år har Herman Jensen været involveret i Tvis Idrætsforening. Han kan bedst betegnes som en ambassadør for fodbolden i Tvis. I en by der er meget præget af håndbold, er han blevet synonym med fodboldklubben. ..
For at forstå hvorfor 78-årige Herman Jensen er så passioneret omkring byens fodboldklub, så startede det hele med anlægningen af en carport tilbage i starten af 1970'erne. Herman og hans bror Benny Henriksen var ved at bygge en carport til Hermans hus, da der en dag kom en fra idrætsforeningen forbi og spurgte, om de ikke kendte en, der kunne træne byens fodboldhold. Herman Jensen pegede med det samme på sin bror, som endte med at blive træner i Tvis. Da Benny Henriksen så blev spurgt, om han ikke kendte en, der kunne stå for ungdomsafdelingen, så gengældte han tjenesten og pegede på Herman, som i 1973 blev involveret i ungdomsafdelingen. Fra 1976 og 14 år i træk sad han i bestyrelsen. ..
På trods af at han flere gange har trukket sig tilbage fra bestyrelsen, og sagt at han hellere blot ville følge kampene fra sidelinjen, så er klubben så stor en del af ham, at han ikke kan lade være med at blande sig. Det er i høj grad på grund af fællesskabet.
>Det venskab, som jeg har til spillerne, betyder alt for mig. Hvis nu jeg bare kom og kiggede, uden at være en del af holdet, så ville det ikke være lige så sjovt at fejre sejrene i omklædningsrummet bagefter,< siger Herman Jensen
Med et prisværdigt engagement møder Herman Jensen op til stort set hver gang, der er træning og kampe. Her står han for at fylde dunke op, uddele linjeflag og for at gå den lange tur rundt om banen for at sætte hjørneflagene i. Han parkerer bilen én plads til højre for handicapparkeringen, for det er hans plads.
Der skal være styr på det, hvis han skal være med i klubben. Det gælder både udstyr, og dem som er involveret omkring fodboldklubben.
>Jeg kan simpelthen ikke have, at der ikke er styr på tingene. Det gælder både, hvis trøjerne er væk, og der ikke er styr på, hvem der skal gøre hvad. Det skal være så professionelt som muligt,< fortæller Herman Jensen ..
I hans lange karriere i fodboldklubben, så har han haft mange skiftende roller undervejs. For ham så handler fodbold om langt mere end 2x45 minutters kamp og træning to gange om ugen. Når livet har været svært, så har fodboldklubben været en drivkraft for Herman Jensen. Både under sygdom og tab af hans nærmeste.
>Jeg gik til strålebehandling i en periode, og her var tanken om, at jeg havde fodboldholdet, noget af det som fik mig til at holde modet oppe. Det sagde jeg også til spillerne, da vi havde afslutningsfest,< fortæller Herman Jensen.
Det samme gjorde sig gældende, da Herman Jensen for cirka tre år siden mistede sin kone Ruth, som han havde været sammen med siden skoletiden, og som også var involveret i Idrætsforeningen i Tvis. Det var en hård tid for ham, men også her var fodboldholdet med til at lette sorgen. >Det gjorde mig rigtig glad og stolt, da der dukkede 15 fodboldspillere op til hendes begravelse. Det var stort for mig,< fortæller Herman Jensen og holder en sjælden pause mellem ordene. ..
Han nåede dog aldrig selv for alvor at gøre sig gældende som aktiv spiller på fodboldholdet i Tvis. Det er der flere forskellige grunde til
>Jeg brugte alt min tid på at organisere, og når jeg blev skiftet ind til sidst i de kampe, hvor jeg var reserve, så mente de andre, at jeg brugte min tid på at få de andre holds spillere til at spille for Tvis, frem for at fokusere på kampen,< siger Herman Jensen med et grin.
Og netop det med at kapre spillere til fodboldholdet i Tvis er noget som Herman Jensen er berygtet for. Da han var pædagogisk leder på en børnehave her i området, var det altid det samme spørgsmål som nye kollegaer blev budt velkomne med. >Jeg spurgte dem altid, om de kunne lide fodbold. Hvis de svarede ja, så sagde jeg med det samme: Tvis Idrætsforening,< fortæller han med et smil. ..


Billede

Kilder


1 Lomborg kirkebog, KM 1937-1949 folio 6, opslag 9.

2 oplyst af efterkommer/familiemedlem, Benny Henriksen.

3 Bøvling kirkebog, KM 1951-1961 folio 107, opslag 99.

4 Avis på nettet, Dagbladet Holstebro-Struer.


Hjem | Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 22 Mar. 2024 med Legacy 9.0 fra MyHeritage; Ophavsret og vedligeholdelse af hanne.havnevej@gmail.com