pil
Otto Victor Kemp
(1887-1959)
John William Kemp
(1915-)
Mette Kemp
(1945-2012)

 

Familie

Mette Kemp

  • Født: 3 Mar. 1945, Frederiksberg Skt. Thomas sogn, Københavns amt
  • Dåb: 10 Jun. 1945, Ordrup Kirke, Københavns amt 1
  • Død: Dec. 2012 i en alder af 67 år
Billede

  Begivenheder i hendes liv:

• Nekrolog. 2 Mette Kemp blev født i Gentofte få måneder før befrielsen som nummer to i en søskendeflok, der senere blev til fem - en ældre bror og tre yngre søstre. Hendes far var ingeniør og hendes mor fysioterapeut, og sammen havde de et hjem fyldt med både menneskelig og økonomisk overskud. Da Mette blev gravid med sit første barn, var hun jurastuderende på Københavns Universitet. Det viste sig at være uforeneligt med at være enlig mor. Hun måtte derfor opgive studiet og uddannede sig i stedet til advokatsekretær. Hun boede på det tidspunkt stadig hjemme hos sine forældre i Charlottenlund, og med hjælp fra familien klarede hun sig som enlig mor. Snart flyttede hun til Vordingborg for at studere på lærerseminariet. Det var i starten af 70'erne, og forældrene var i mellemtiden flyttet til Nyborg, så da hun blev gravid med sit andet barn, flyttede hun efter sine forældre til Nyborg. Her boede de tæt på hinanden, og ligesom i Gentofte blev de tre generationer meget tæt forbundne.

Mette Kemp fik sig hurtigt en tilværelse i byen og blev lægesekretær på Strandhøj, en behandlingsinstitution for fysisk og psykiske handicappede. .. Egentlig var hun et hjemmemenneske, der lagde kræfterne i den nære familie, men hun blev også et socialt samlingspunkt for den større familie, og venner og børnenes venner blev en uadskillig del af hendes tilværelse. Hun besøgte sin familie rundt omkring i landet under pigernes opvækst, men ellers rejste de ikke meget. Det skulle ændre sig. Da hun fik job hos Dansk Flygtningehjælp og i 90'erne blev udstationeret i Kurdistan, ændredes noget i hende. Hun fik øjnene op for verden.

Flere gange blev hun udstationeret, og det var også her, hun skulle møde den mand, hun valgte at leve sammen med resten af sit liv, politimanden Per. Snart flyttede hun hjem til ham i Rødovre og forsatte med at arbejde i Dansk Flygtningehjælp. Senere fik hun job i Fødevarestyrelsen, hvor hun var indtil sin pension. Hun havde egentlig været SF'er hele sit liv, men efter hun mødte Per, skiftede hun langsom synspunkt og meldte sig til sidst ind i Centrum-Demokraterne, og hun nåede endda at lade sig opstille til kommunalvalget for partiet, inden det blev nedlagt.

Mette Kemp var også en meget kunstnerisk og kreativ kvinde, hvilket hun igennem hele sit liv viste ved at sy, strikke og male. Konfirmationskjoler til søskende, døtre og niecer og brudkjolen til sit eget bryllup, da hun og Per skulle giftes. Det var et kirkebryllup. De to havde planer om mange rejser, og hele pensionsalderen var lagt an på ture ud i verden. De nåede at komme af sted et par gange, men da Mette efteråret 2011 fik konstateret en kompliceret kræft i lungerne og hjertehinden, blev planerne skrinlagt.

Hun døde i december 2012.


Billede

Kilder


1 Ordrup kirkebog, KM 1945-1951 folio 157, opslag 160.

2 Avis på nettet, Information 23. februar 2013.


Hjem | Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 7 Mar. 2024 med Legacy 9.0 fra MyHeritage; Ophavsret og vedligeholdelse af hanne.havnevej@gmail.com